Jorunn opnieuw van de partij als één van de lesgeefsters tijdens tweede Kalmthoutse folkstage

De vzw WENDEL uit Kalmthout (organisator van de MidWinteR-concerten) organiseert dit jaar opnieuw voor een 130-tal muzikanten een folkstage. Jorunn is opnieuw één van de lesgeefsters tijdens deze folkstage die doorgaat van 20 tot en met 25 juli 2005. Ditmaal geeft ze de cursus 'Meerstemmige samenzang'. Het doel blijft om een reddingsboei te bieden aan de (te) vele muzikanten die de jaarlijkse trein naar de volksmuziekstage te Gooik gemist hebben en daar geen jaar kunnen op wachten. Qua opzet zal het dan ook sterke gelijkenissen vertonen aan de onvolprezen Gooikse stage, zij het dan wel kleinschaliger en met een eigen karakter. En dat wil het ook in de toekomst zo houden. Overnachten kan op een daartoe voorziene weide (tenten en caravans), toiletten en douches en ‘s avonds zal er een waaier aan schitterende concerten te beluisteren zijn, traditioneel telkens gevolgd door een volksbal. Op twee avonden zal er, na het concert, een danssessie gegeven worden door Katrien Vancraenenbroeck. De Kalmthoutse Folkstage gaat door van 20 juli 2005 om 10.00 uur tot 25 juli 2005 om 10.00 uur. Cursussen die dit jaar op het programma staan van de Kalmthoutse Folkstage: 1. Doedelzak voor gevorderde beginners en gevorderden: Toon Van Mierlo (Fluxus, Embrun) 2. Diatonische accordeon voor gevorderde beginners en gevorderden: Diederik Timmermans (Madingma). 3. Gitaar “open tuning” voor gevorderde beginners en gevorderden: Philip Masure (Comas, Urban Trad, Eisstlinn) 4. Viool voor gevorderde beginners en gevorderden: Marianne Wynen (Steve Bailey, Klaver, QailoQ) 5. Draailier voor beginners en gevorderde beginners: Harald Bauweraerts (Embrun). 6. Meerstemmige samenzang: Jorunn Bauweraerts (Laïs) 7. Samenspel: voor (bijna) alle instrumenten : Koen Garriau (Fluxus, Ashels) 8. Jongerensessie (vanaf 8 jaar) Alle inlichtingen over de Kalmthoutse Folkstage kunnen bekomen worden bij Gunter Bauweraerts. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 03/667.62.20 of via e-mailadres wendel.vzw@skynet.be. Opgelet: bij 130 deelnemers worden de inschrijvingen afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *