Jorunn als lesgeefster ‘Samenzang’ op derde Kalmthoutse folkstage

Net zoals de afgelopen twee jaar zal Jorunn ook dit jaar meewerken aan de Kalmthoutse folkstage. De stage worden gehouden van 24 tot 29 juli 2006. Jorunn animeert er het onderdeel 'Samenzang'. Haar doel: vanuit een traditioneel repertoire, plezier krijgen in samen zingen. Jorunn leidt je op in verschillende soorten meerstemmigheid en leert je het gebruik van een correcte ademhaling. De vzw WENDEL uit Kalmthout (organisator van de MidWinteR-concerten) organiseert dit jaar voor de derde maal een vijfdaagse Folkstage aan de rand van het landelijke Kempisch dorpje Nieuwmoer. De organisatoren houden het heel bewust gezellig kleinschalig (130 deelnemers), hechten vooral belang aan de kwaliteit van het onderricht en zorgen voor vier schitterende avondconcerten. Dagelijks wordt er vers gekookt door Chandru, de Indische vriend-kok en zijn gezellin Lieve. Overnachten kan op een daartoe voorziene weide (tenten en caravans), nette toiletten en douches zijn voorhanden en ?s avonds is er, na de concerten, traditioneel een volksbal. Alle muzikanten zijn dan welkom om de dansers te begeleiden. En voor wie dan nog niet moe is, wacht er het (stille) kampvuur op de stageweide. Op twee avonden zal er, van 17.00 u tot 18.00u, een danssessie gegeven worden door Katrien Vancraenenbroeck. De Kalmthoutse Folkstage gaat door van 24 juli 2006 om 10.00 uur tot 29 juli 2006 om 10.00 uur. Cursussen die dit jaar op het programma staan van de Kalmthoutse Folkstage: 1. Doedelzak voor gevorderde beginners en gevorderden: Toon Van Mierlo. 2. Diatonische accordeon voor gevorderde beginners en gevorderden: Diederik Timmermans. 3. Gitaar ?open tuning? voor gevorderde beginners en gevorderden: Philip Masure. 4. Viool voor gevorderde beginners en gevorderden: Marianne Wynen. 5. Samenzang: Jorunn Bauweraerts. 6. Draailier voor beginners en gevorderde beginners: Harald Bauweraerts (Embrun). 7. Samenspel: voor (bijna) alle instrumenten : Wouter Vandenabeele. 8. Jongerensessie (vanaf 8 jaar): Bert De Taeye Alle inlichtingen over de Kalmthoutse Folkstage kunnen bekomen worden bij Gunter Bauweraerts. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 03/667.62.20 of via e-mailadres wendel.vzw@skynet.be. Opgelet: bij 130 deelnemers worden de inschrijvingen afgesloten. Website vzw Wendel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *