Annelies

Annelies Brosens werd in Brasschaat geboren op 10 november 1979. Ze is zeer te vinden voor een Zuidafrikaans ontbijt. Op restaurant heeft ze geen speciale voorkeur voor bepaalde gerechten. 't Moet er wel gezellig zijn en lekker ("héél lekker"). En als ze niét moet werken, doet ze graag haar goesting. Zang en studeren... Net als de meeste kinderen had ik de wildste dromen en voorstellingen over de toekomst. Nee, echte voorkeuren had ik toen nog niet. Aan het Lemmensinstituut, tijdens mijn middelbare studies, was mijn lievelingvak zang, net zoals op het Gentse conservatorium enkele jaren later. Praktische harmonie was dan weer helemáál niet mijn specialiteit. Mijn verdere loopbaan draait rond drie kernwoorden: studeren, studeren en... studeren! Heel mijn leven blijven zingen... Wat muziek aangaat luister ik het liefste naar "feminin rock". De eerste cd die ik me aanschafte was er eentje van Tracy Chapman. Mijn lievelingsinstrument is de stem. Zelf speel ik piano. Graag wil ik nog altviool en draailier leren spelen. Muzikale ambities? Ja, die heb ik, ook naar de toekomst toe. Als de mogelijkheden zich stellen, wil ik heel mijn leven blijven zingen, en liefst nog "mijn bokes ermee verdienen". En als ik ooit de kans krijg, dan wil ik eens samenwerken met Emmylou Harris. Mijn favoriete nummer op de eerste Laïs-cd is "De Wanhoop". Mijn favoriete zinnetje uit één van de Laïs-songteksten? En zei: 'Gij prei, wat zult gij mij hier wetten komen zetten.'(*) Laïs - Spinal Tap vs. Eerste Triomf Met Laïs hebben we ongeveer alles meegemaakt . Het Brusselse optreden op Boterhammen in het Park spant de kroon wat slechte herinneringen aangaat. Alles wat kon mislopen, liep mis of klonk vals. De beste herineringen bewaar ik nog altijd aan het Dranouter-optreden uit 1996, een overweldigende ervaring. Onrechtvaardigheid en... Emma Waar ik me echt over kan opwinden is onrechtvaardigheid in al zijn vormen. Dat kan gaan over de almaar groeiende onrechtvaardigheid in de wereld. Maar evengoed de onrechtvaardigheid in dit land of op lokaal vlak. ...Maar als ik mijn laatste geld aan iets zou moeten besteden, dan zou dat zijn aan een cadeautje voor Emma, het dochtertje van Nathalie. Muziek van vroeger actualiseren Voor buitenlanders is het Vlaams een vreemde taal en dat geeft misschien iets exotisch, zoals wij ook de Finse groep Värttinä goed vinden, alhoewel we geen snars snappen van wat ze zingen. Folkmuziek karakteriseert een bepaald volk en overstijgt grenzen. Het zou zonde zijn mochten de taal en cultuur van die zogenaamde culturele minderheden binnen Europa verdwijnen. Door de muziek en de liederboeken van vroeger in leven te houden, draag je die cultuur uit. Dat gebeurt in Vlaanderen veel te weining. Daarom zullen we in de toekomst ook in het Vlaams blijven zingen.

2 Reacties op “Annelies

  1. Annelies, ik zat gisteren in de zaal in Lede, waar je met Axl optrad. Wat een mooie avond, we hebben ervan genoten. Een gitaar of een piano met een mooie stem bij, puur genieten is dat. Bedankt, ook om je verhaal te delen. Nog veel succes, en blijven zingen hé!

  2. Dag Annelies,
    Ik ben Toke, vrijwilligster op Bethanië. Afdeling Kouter. Ik wil je bewonderen en bedanken voor je concert, samen met Axl vorige vrijdag. Proficiat, je hebt het gevoel overgebracht, zoals het werkelijk kan verlopen als je een depressie hebt….het moet niet makkelijk zijn om als ‘publiek figuur’ hiermee naar buiten te komen…bedankt, Annelies, je was een steun voor je (ex-)lotgenoten, maar ook voor ons, de begeleiders.
    Succes en sterkte in alles wat je nog gaat ondernemen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *